Bahadır ÖZERDEM yazdı...

Monika Ertl
"Che´nin İntikamını Alan Kadın"
Yazar: Ilhami Yazgan
İlhami abi, kitabını bizi duygulandıran cümleler yazarak, imzalayıp göndermiş. Çok mutlu olduk. Bir yıldır okumayı çok istediğim bu kitabı hemen okuyup bitirdim.
Büyük bir titizlikle yaptığı araştırmalar sonucu, kaleme aldığı bu kitap mutlaka okunmalıdır..
Çünkü;

-Büyük devrimci Che`nin hayatımıza, yaşadığımız çağa bıraktığı etki biliniyor. Monika, Che ile hiç tanışmamıştır. Che, işkence ile öldürüldükten sonra ellerini kesen işkenceci subay, nasıl oldu da Bolivya'nın Hamburg konsolosu yapıldı?
-Monika, bir Alman olmasına rağmen neden ailesi ile birlikte Bolivya`da yaşamaktaydı? Bunun Latin Amerika'ya kaçan Nazi`ler ile bir ilgisi var mıdır?
-Bolivya`da yasayan bir Alman olarak Monika, Bolivya yoksullarının kurtuluş hareketi ELN`nin işkence ve katliamlarla dolu bu en zor sürecinden çıkmasını sağlamak ile kalmamış aynı zamanda bütün dünya da büyüyen 68 hareketine de moral olmuş bir kadındır. Bu yanıyla; Che`yi tanımlayabilmek için Monika` da okunup tanınmalıdır.
-Monika'nın ailesi ile olan ilişkileri..Monika öldürüldükten sonra babasının tavrı.. Monikayı katleden işkenceci subayın, babası ile olan yakınlığı..
- Ölüm yıl dönümlerinde sosyal medya da paylaştığımız Monika` yı , Che`nin intikamını almak için gerçekleştirdiği eyleminin tüm ayrıntılarını da bu kitapta bulacaksınız.
-İlhami Yazgan`ın büyük bir titizlikle araştırdığı, birbirine bağlı bunca konuyu, tüm akıcılığı ile yüz sayfaya sığdırması da büyük bir ustalıktır.
-Kitapta ayrıca daha önce hiç görmediğimiz pek çok fotoğrafı da bulacaksınız.
"Che`nin İntikamını Alan Kadın; MONIKA ERTL" isimli bu güzel kitabı mutlaka okumanızı öneririm.
" Che`ye...
Sen öğrettin bana
İnsanın tanrı olduğunu
Golgota Tepesi`ndeki haydutlar gibi
solunda duran alçaklar da
birer tanrıydı"
Monika Ertl-Eylül 1967

Bahadır ÖZERDEM


Kommentare